DroidNotesz

DroidNotesz

Xiaomi Roidmi 3S: Egy hasznos kütyü az autódba

2018. november 18. - DroidNotesz

car-conditioner-radio-6131.jpg

A zenehallgatás utazáshoz szinte nélkülözhetetlen. Bár a modern világban rengeteg megoldás létezik erre, mégis ma egy olyat fogok bemutatni, amely a legtöbb autós számára a legkézenfekvőbb lehet.

A rádió. Szinte minden autóban ott van. Hol tényleg "csak egy rádió", valahol már kész médiacenter. Manapság mindenki vagy a felhőben vagy a telefonján tárolja a zenéket, így az USB vagy CD esetleg kazettás rádiók már nem az igaziak. 

A Xiaomi csinált egy remek kis eszközt ezen probléma orvosolására. Ez egy FM transmitter, egy két portos telefontöltő, egy akkumulátorfeszültségmérő is egyben. De nem ám valami gagyi kínai! Ez működik, méghozzá egyszerűen és jól. Szivargyújtóba be, rádiót a frekvenciára, a telefon automatikusan csatlakozik, sőt még el is indítja a zenét (beállítás kérdése) és a probléma meg van oldva. Röviden ezt tudja a Roidmi, persze tud még egy csomó minden okosságot, ezt fogom most bővebben kifejteni.

roidmi_1.jpg

Csomagolás és maga az eszköz

A doboz a szokásos letisztult Xiaomis, benne a termék és egy használati utasítás. Maga az eszköz egy fekete matt dizájnt kapott, a csatlakozó részét kivéve. 2 darab USB portot találhatunk rajta, egyszerre két eszközt lehet vele tölteni, valamint egy állítható színű LED jelzőfény is van rajta.

droidnotesz_roidmi.jpg

Beüzemelés

Az eszközön található egy matrica, azon egy QR-kód, azt beolvasva le tudjuk tölteni a Play Store-ból vagy App Store-ból a ROIDMI alkalmazást. Csatlakozni kell az eszközhöz Bluetooth-on, és máris szólhat a muzsika. Az alkalmazás felajánlja hogy végigszkenneli a rádióadókat és a legmegfelelőbb frekvenciára állítja az eszközt, ám számolni kell azzal, hogy útközben módosulnak ezek, így alkalmazkodni kell és át kell kalibrálni a Roidmit ha bezavar egy másik adó. De ez is egy roppant egyszerű folyamat. 

roidmi_szinei.jpg

Kényelmi funkciók

Ez inkább az app, mint magának a cuccnak az erénye, de beállítható az, hogy csatlakoztatáskor egy alkalmazást indítson el, illetve a zenelejátszás is automatikusan indítható, így nem kell folyton a telefont babrálni a muzsikáért. Ami szintén hasznos, hogy a telefon "shakelésével" (rázásával) tudunk a következő zenére ugrani, így ezért sem kell a kijelzőt bekapcsolni. Nem egy létszükséglet funkció, de ide sorolnám még a LED színének állíthatóságát, ami akkor lehet hasznos, ha a műszerfalunk minden lámpája mondjuk zölden világít, akkor beleillik a fénye a környezetbe.

Miben tud többet mint a többi piacos izé?

Első: Az anyaghasználat. Kívül és belül is minőségi anyagokkal dolgoztak.

Második: Megbízhatóság. Megbízhatóan működik, és figyeli az akkumulátor feszültségét, ha bármi probléma adódna lekapcsolja a telefon töltését, így védi azt az esetleges károsodástól.

Harmadik: Hangminőség. Amennyiben nincs zavar az éterben, akkor remek minőségben képes továbbítani kedvenc nótáinkat, a Bluetooth kapcsolat stabil.

Mi az amit nem tud?

Egy hiányossága mindenképpen van neki, az pedig a mikrofon. Ugyanis az előző Roidmi kettesen volt, ezen pedig nincsen. Ennek az okát nem tudom, viszont tény hogy sokaknak ez hasznos funkció lenne, én kényelmesen meg voltam nélküle. 

A ketteshez képest jobb a hangminősége, és a legfontosabb hogy ezt a régi típusú szivargyujtókba is lehet csatlakoztatni, az előző változatot csak házibarkács módon lehetett.

Végszó

Szerintem megérte beruházni egyre, hiszen egy egyszerű megoldás, ráadásul akinek két portos telefontöltő kell, szinte ezen az áron kap egyet, akkor meg miért ne inkább ezt vegye meg? Az RDS funkciót hiányolom, elvileg van benne, de a gyakorlatban ezzel nem találkoztam. A piacos NONAME ketyeréknél mérföldekkel jobb választás ez, így aki FM transmitter vásárlásán gondolkozik, szerintem mindenképpen érdemes fontolóra vennie ezt.

Xiaomi Roidmi 3S - fekete

A borítókép illusztráció. Forrás: Pexels.com

A bejegyzés trackback címe:

https://droidnotesz.blog.hu/api/trackback/id/tr5114379076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása