DroidNotesz

DroidNotesz

Xiaomi Mi WiFi Repeater 2: Ha gyenge a WiFi jel, akkor ez kellhet neked

2018. november 18. - DroidNotesz

adult-beard-blur-859265.jpg

Veled is előfordult már, hogy a lakás másik végében van a router, a WiFi jel gyenge, a Google sem tölt be, és szinte használhatatlan a net? Ez lehetne egy rossz teleshop reklám szövege is. Egy általános problémáról van szó, amire most az egyik legegyszerűbb megoldást fogom megmutatni.

Fontos leszögeszni pár dolgot. Ez nem egy házibarkács tutorial, nincs szerepe benne az alufóliának sem pedig sörösdoboznak, egy eszközt mutatok be nektek, abból is a legegyszerűbb, hordozható megoldást. Az is fontos hogy nem csak erre jó, én például a kültéri lefedettséget biztosítottam ezzel. Szóval akkor, vágjunk bele a Xiaomi Mi Wifi Repeater 2 bemutatásába.

miwifirepeater2-nyito.jpg

Az eszközről

Egyszerű, kis tasakban érkezett hozzám, ebben maga az eszköz és egy használati utasítás volt.

Hordozható eszközről van szó, USB-n keresztül tudjuk táplálni. Tapasztalataim szerint az Mi Power Bank 2-ről elég sokáig működtethető, de természetesen egy fali adapterhez csatlakoztatva is üzemeltethetjük. Egyszerre 16 eszközt képes lekezelni, a maximális sebesség pedig 300Mbps.

elotteutana.jpg

Üzembe helyezés

  1. A dobozból kivéve csatlakoztassuk áramforráshoz, majd telefonunkra töltsük le a Mi Home appot, ahol regisztrálni kell elsőként. Érdemes a szervert Mainland China-ra állítani, különben az app nem fogja megtalálni az eszközt.
  2. A plusz gombra kattintva meg kell jelennie a Nearby Devices résznél, amennyiben ez nem így történik - nálam sokszor előfordult - akkor csatlakoztassuk újra az eszközt az áramforráshoz, indítsuk újra az appot, majd a telefont. Mindeközben az eszköznek sárgán kell villogni.
  3. Ha megtaláltuk akkor meg kell adnunk a kívánt WiFi hálózat jelszavát, majd az eszköz csatlakozik a hálózatra, és kész is van a művelet.
  4. Ha mindent jól csináltunk megjelenik az appban a kezelőfelület, a LED pedig kékre vált

Ha Xiaomi routerünk van, ezt az egész folyamatot kihagyhatjuk. Csak csatlakoztatnunk kell az eszközt a router USB portjába és minden történik magától. 

miwifirepeater.jpg

Beállítások

Két üzemmód áll rendelkezésünkre:

Első: Egy másik hálózatként üzemeltetjük, alapesetben az eredeti hálózat neve_plus fog szerepelni (pl. Otthon - Otthon_plus), de ezt az appon belül meg lehet változtatni.

Második: Az úgynevezett WiFi Roaming, ami azt jelenti, hogy ugyanazon SSID és jelszó kombinációt alkalmaz mint az eredeti hálózatunk, így a telefon arra fog automatikusan csatlakozni, amelyik nagyobb jelerősséggel rendelkezik.  

Lehetőségünk van Firmware frissítésre, továbbá megmutatja az éppen csatlakozott eszközöket. Az app pedig tájékoztatást ad a jelerősségről, segít az elhelyezésben is.

Összegzés

Mint említettem, én a kültéren való netezést oldottam meg vele, és arra tökéletesen alkalmas, persze nem folyamatos kültéri használatra. Ennek segítségével jócskán kibővíthető a meglévő vezetéknélküli internethálózat hatósugara, és akár magunkkal vihetjük amennyiben máshol van rá szükség. Amennyiben mindenképp fix beltéri használatra keresel jelerősítőt, én a Xiaomi jelerősítő Pro verzióját ajánlanám - ha ez nem lenne elegendő. 

Xiaomi Mi Wifi Amplifier 2 - Nemzetközi változat

A nyitókép illusztráció. Forrása: Pexels.com

A bejegyzés trackback címe:

https://droidnotesz.blog.hu/api/trackback/id/tr3614379628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása